marți, 19 februarie 2013

CALYPSO


                                      Sunt o individă cooperantă, din când în când, mor.

 

       Da, sunt prezentă. Şi gândul care mă izbeşte fix în această clipă e că nu pot merge mai departe. Ca un om închis pe viaţă şi pentru care totul este actual. Dar şi ca un om care realizează că maine va fi la fel ca azi şi ca toate celelalte zile. Fiindcă a căpăta conştiinta prezentului  înseamnă a nu mai aştepta nimic.
      Dacă exista peisaje care exprima stări sufleteşti, acestea sunt, fără dubii,cele mai vulgare. Şi urmăresc de-a lungul acestui ţinut ceva ce nu e al meu, ci vine de la el, un oarecare gust al morţii, ce ne e comun…Vântul  mă ciopleşte după chipul arzătoarei goliciuni care mă-nconjoară şi niciodată n-am simţit atât de adânc desprinderea de mine însumi şi prezenţa mea în lume: presimţirea citadină a Buzăului care se iveşte glorios în zare, autostrada  razvrătindu-se a încrâncenare, munţii palizi ce împresoară oraşul, zvâcnirile sângelui meu care se contopesc cu bătăile sonore ale uriaşei inimi a firii…
    Neliniştea se naşte în inima celor vii, însă pacea va coborî  în  această inimă vie: iată toată credinţa mea.  Pe măsură ce ziua se scurge şi zgomotele şi luminile pălesc sub cenuşa ce cade din cer, părăsită de mine însumi, mă simt  lipsită de apărare  împotriva  forţelor latente care, în mine, spun NU :
 
                                         

                                               

 

71 de comentarii:

  1. ..logica comanda inimii ?...de cand? ....descrii stari aleatorii ca un suflet uitat de creator.....creator ce si -a luat un weekend prelungit si pluteste in scoica lui siderala prin alte universuri mai putin concentrationale .....cred ca te aliniezi sublim la randul celor ce timpul prieten nu si la facut....nu fi trista ...ca un cuvant transformat in soapta gandul meu te va calauzi sa te recompui din pulberea de stele.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-a parasit Calauza intr-un mare exil interior: lumea asta-mi pare un Nicaieri universal.De aceea nu am niciodata unde sa ma duc.

      Ștergere
    2. ...sugestie :...stii ? uneori creatorul se odihneste in sufletul meu...si mai ramane spatiu......te rog....http://fanmetaldepressiveblack.blogspot.ro/.

      Ștergere
  2. Asemeni persoanei ce a postat comentariul anterior , am impresia ca nu te gasesti pe tine , ca pasesti fara un tu si ca a ramas doar trupul ... sufletul oscileaza-n gol :)
    Frumos !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Eu suficienta mie nu mi-am fost niciodata"...Ma pierd mult prea usor printre masti iluzorice si uit adesea sa ma regasesc!

      Ștergere
  3. Nu stiu ce-as putea sa comentez , apreciez foarte mult modul in care iti pui sentimentele aici , sub o forma diferita si unica . Poate ca e un moment de cunoastere..poate ca nu .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt momente in care sufletul se afirma si altele in care sufletul se reneaga.

      Ștergere
  4. ...moatea este complicată...dar nici viaţa nu se lasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Insa viata e o iluzie convenabila, pe cand moartea e un adevar crunt.

      Ștergere
    2. ..nu sunt aşa sigur de moarte...încă nu...:)

      Ștergere
    3. Inseamna ca esti un suflet sanatos..INCA !

      Ștergere
  5. cat as vrea sa fiu si eu din Buzau
    Revenind, moartea nu vine niciodata cand o chemam.
    Vad ca si tu ai invatat lectia mortii.
    Si tu esti la fel ca mine, in zona gri a existentei.
    Mi-as fi dorit sa te cunosc personal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu eu locuiesc in Buzau, ci familia din partea tatalui, insa am onoarea de a-l vizita aproape in fiecare luna, fiind unul dintre putinele orase in care ma regasesc.

      Mi-am dat seama ca avem mai multe "elemente" in comun, tocmai de aceea mi-ar fi placut sa te intalnesc. Insa nu e timpul pierdut, nu se stie niciodata cum decurg lucrurile: lumea e mai mica decat pare.

      Ștergere
  6. Titan intre titani, tu suflet amortit de catre cele patru vanturi ce pamantul il saruta rece... moartea e definitia vietii, noi nu avem suflete, noi nu avem vreme... Ne ramane focul ce inima o incalzeste cand e pustie, ne e datoare ploaia sa o spele de mahnire. Nu suntem ca cei de astazi si nici ca cei de maine, suntem zeii in gandire. Noi suntem suflete si nu avem suflete si viata ne e pustie...
    Ne agatam de cuvinte si le intelegem rostul, nu suntem din hartie si nici din lut si apa, in oglindirea noastra licare o speranta. Ne agatam de sarma si ne tinem echilibrul, ne punem pe marginea prapastii si ne privim destinul.
    Tu, Prometeu, suflet ce nu-si gaseste locul ramai aici si o sa iti spun totul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu, Zeu care reversi lacrimile Cerului, viata reveleaza moartea, este o forma a ei si tocmai de aceea exista momente in care spiritul moare ca sa se nasca un adevar care este insasi negatia lui.
      Dar voi ramane aici ca sa-mi spui totul...

      Ștergere
  7. Mi s-a facut pielea de gaina citind pe fundalul melodiei, care e superba !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah..si asupra mea are acelasi efect aceasta versiune a melodiei...

      Ștergere
  8. Imi place cum ai inceput ..

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place..poate pentru ca ma regasesc. Deocamdata , atat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Viața e ca pulberea după marginea drumului, moartea e o certitudine, iar veșnicia e o realitate!
    Pacea e cea care ne împinge să le atingem pe toate.
    O zi frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spre ce ne indreptam cu fiecare clipa care trece? Mereu spre acel ACASA.
      Numai bine!

      Ștergere
  11. Toti ne simtim asa in anumite momente ale vietii. Fie ca se aduna multe probleme la un loc, fie ca suntem pur si simplu nefericiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu imi doresc sa fiu constienta, nu neaparat fericita.

      Ștergere
    2. Eu sincer as vrea sa fiu fericita.

      Ștergere
    3. Eu nu cred ca noi, muritorii, vom atinge vreodata desavarsirea fericirii in aceasta viata. Dar poti trai cu iluzia.

      Ștergere
    4. Consider ca sunt 2 tipuri de oameni in lumea asta : cei prosti si in acelasi timp fericiti, apoi sunt restul..

      Ștergere
    5. True:)):)) Prostii si fericitii nu descind din Adam.

      Ștergere
  12. eu cred ca ai nevoie de timp sa te cunosti... sa afli cine esti si ce-ti doresti in viata, ce anume te face fericita. viseaza frumoas...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand oamenii vor sa imagineze paradisul, obtin imediat un infern foarte convenabil.

      Ștergere
  13. Că scrii extraordinar, o ştii. Ţi-au mai spus-o şi alţii şi ţi-am mai spus-o şi eu.
    Însă, am, un singur regret cu privire la blogul tău. Nu am timp să stau să-ţi meditez posturile şi nici analiza necesară nu-mi este alături atunci când eu, seara de obicei, ţi le citesc.
    Din această cauză evit să comentez pentru că risc să nu ghicesc exact ceea ce ai vrut tu să spui.
    Eşti atât de profundă încât chiar şi un rând de-al tău e un maaaare izvor de inspiraţie pentru oricine are în momentul respectiv un lapsus şi din această cauză îţi mulţumesc din suflet! :*
    Mă rog, cu referire la postul tău, acum. Genul acesta de posturi cu tentă de generalism dar totodată foarte subiective şi cu inclinaţii spre dramatism, de obicei sunt... excesiv de dramatice. Din această cauză nu prea obişnuiesc să citesc astfel de posturi şi da, tu cred că eşti singura exepţie şi asta pentru că nu prea am văzut în posturile tale acest dramatism dus la extrem şi nici nu mi-au impus o stare de-ia de melancolie aşa cum o fac majoritatea posturilor.
    Nu ştiu acum cum vei percepe această opinie, însă pentru mine e un lucru minunat şi de asta îmi face mare plăcere să-ţi citesc fiecare post şi să-ţi savurez fiecare melodie - care apropo, majoritatea sunt geniale! - chiar dacă nu prea comentez. :D
    Ţuc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, nu exista un sens sau o semnificatie anume pentru ceea ce scriu, uneori eu insumi ma contrazic si nu inteleg ce simt. Tocmai de aceea n-ai cum sa gresesti, orice cititor al acestor randuri avand de fiecare data "dreptatea" sa in ceea ce crede.
      Iti multumesc din tot sufletul si "te astept" de fiecare data cu entuziasm. O seara minunata!

      Ștergere
  14. Se spune ca fericirea adevarata,care te satisface pe deplin nici macar nu e fericire,trebuie sa ii dai un alt nume....asta ca un raspuns la ceea ce ai scris tu mai sus...
    Take care!:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate fi numita liniste, multumire, implinire temporara...!?Am inventat termenul de "fericire" doar din comoditate si din necesitatea de a ne imbata cu iluzii.
      :*:*:*

      Ștergere
    2. Nelinistea ii omoara pe cei vii.

      Ștergere
    3. Si cine ii va invia dupa crima nelinistii?

      Ștergere
  15. Confruntarea cu propria persoana este cea mai puternica dintre emotii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Interesant subiect, lupta cu slabiciunile, lupta cu existenta. In opinia mea corpul este o slabiciune ce trebuie controlata si care ne tine in loc, dar cand spun control ma refer la o viata echilibrata, pentru a avea un spirit curat intr-un trup curat si lupta cu existenta este acel joc cu roata, fie si patrata tot se invarte, esti sus sau jos, dar noi ar trebui sa depasim acest cerc inchis si asta nu se poate decat prin "stari superioare de meditatie" sa nu intru mai adanc in subiect...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Stari superioare de meditatie" sau "calea de mijloc" pe care o propovaduia Buddha intru atingerea Nirvanei.Pentru unii, asta ar parea un capriciu, insa cel mai dificil si solicitant lucru(dar si cel mai important si eliberator) e sa ajungi la suprematia spiritului.

      Ștergere
    2. Sunt impotriva meditatiilor de tip yoga, poti ajunge la psihiatru mai pe scurt. Am spus meditatie ca rugaciune, e acel extaz crestinesc, oricum am tinut sa mentionez ca nu sustin budismul/yoga sau practici de genul... !

      Ștergere
    3. Extazul crestinesc sau Nirvana,budismul sau crestinismul, Jeshua sau Allah, rugaciunea bisericeasca sau profunda meditatie...Nu e vorba oare despre Aceeasi Esenta, despre Acelasi Spirit Universal, despre Aceeasi Forta divina si despre acelasi Adevar?

      Ștergere
    4. Poti sa-i zici spirit universal, dar nu-i tot aia. Conteaza cine-i mai aproape de adevar, e vorba de o anume cultura religioasa in ceea ce priveste Crestinismul, daca vei intra mai adanc vei vedea diferenta intre cele doua, cel mai simplu argument ar fi iubirea, Dumnezeu e doar iubire, cel mai nobil sentiment ce chiar te face mereu fericit orice ar fi.

      Ștergere
    5. Cine decide cine-i mai aproape de adevar? Dumnezeu e doar Iubire, nu te contrazic, insa fiecare il descopera in diferite forme: NU trebuie sa devina Crestinismul religie universala pentru asta.(si,sincer, n-as prea vrea sa-l aduc in discutie pe imparatul Constantin aici, pentru ca simt ca vom intra in polemica grav:)))Cred că indiferent de cultura religioasa sau practici spirituale există aceeasi unica forţa care guverneză lumea dupa o logică a Binelui, Frumosului şi Adevărului.

      Ștergere
    6. Foarte adevarat vis-a-vis de logica binelui, frumosului, adevarului etc. Acum despre crestinism si in general despre oameni, toti sunt ca o clasa plina de elevi, nu sunt toti niste genii, fiecare clasa are fruntasi si codasi, cam asa vad eu orice domeniu, nu ii putem baga in aceeasi oala etc.

      Ștergere
    7. Daca vorbim din perspectiva realismului cotidian, da, putem fi comparati cu o clasa de elevi, insa din perspectiva trairilor religioase de care vorbeai anterior..Inca am dubii daca in credinta( ca si in arta) exista notiunea de progres abordata intr-o maniera atat de pragmatica.

      Ștergere
  17. Fara lupta nu am putea fi invingatori!
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  18. imi place sa cred ca este doar imaginatie printre adevarul exprimat atat de frumos de tine . Adica tot ceea ce spui este adevarul despre noi, muritorii, dar ca simti asta doar cu imaginatia ta , nu cu propria-ti piele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu care e granita dintre realitate si fictiune.Lumea devine vis.Visul devine lume.

      Ștergere
  19. Îmi place tare mult ce scrii , mă inspiră , ai un talent aparte . Nu scriu de mult, dar mă fascinezi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc inca o data! Sunt foarte incantata si recunoscatoare ca ma citesti!

      P.S: Te rog sa-mi lasi un link, fiindca nu-ti pot accesa profilul!

      Ștergere
    2. Motoarele de cautare nu gasesc blogul tau( asigura-te ca ai activat aceasta optiune).Nu stiu ce se intampla- iti sugerez sa dai si o distribuire pe google a materialelor de pe blog.

      Ștergere
    3. Nu apare absolut nimic distribuit...Blogul tau nu apare pe net( verifica in setari daca il recunosc motoarele de cautare).
      Altii bloggeri il pot accesa?

      Ștergere
    4. Da, lasă-mi id-ul tău , poate acolo reușim să rezolvam . :o3

      Ștergere
    5. Id-ul meu este: iadina92
      Mentionez ca intru foarte rar( momentan, nici nu am Messenger-ul instalat pe acest PC).
      In principiu, cred ca trebuie sa modifici setarile privind recunoasterea de catre motoarele de cautare.Altfel, nu-mi explic ce ar putea fi.

      Ștergere
  20. "Neliniştea se naşte în inima celor vii, însă pacea va coborî în această inimă vie: iată toată credinţa mea."
    Concluzie, intelegere, credinta..nu mai conteaza ci ma incanta modul de a sintetita trairea in aceasta fraza !

    RăspundețiȘtergere
  21. "Sunt o individă cooperantă, din când în când, mor." Tu ai scris aceasta fraza mirifica? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o fraza de-a maestrului Paunescu.Eu doar am adaptat-o "genului".

      Ștergere
    2. Mi se pare mirifica si profunda . Adrian Paunescu , mai exact , nu ?

      Ștergere
    3. Si mie mi s-a parut extrem de graitoare.

      Ștergere