vineri, 1 martie 2013

A man who wrote poems with a piano


                 “Cine n-a dorit niciodată distrugerea muzicii, acela n-a iubit niciodată muzica.”
 
 
       Muzica mă face contemporană inimii şi dacă e adevărat că Arta învinge Timpul , atunci se poate spune că el este evadarea mea din rigoare, raţia mea de libertate, deşi nu cunosc alt geniu care să fi exprimat cu mai mult patos drama căderii în timp şi nostalgia paradisului pierdut.În scurta sa viață , extraordinara putere de muncă, în trupul lui plăpând şi bolnăvicios, dovedește certitudinea geniului ce-și cunoaște menirea: sufletul lui este aristocratic până în cele mai adânci reflexe. Nici un alt compozitor nu-mi comunică o delicateţe şi un cavalerism în grad atât de înalt, muzica și fiinţa lui oglindindu-se perfect, una reflectând-o pe cealaltă.  
       Îndurerat de căderea în timp, el n-a văzut decât veşnicia (e singurul care mă face să regret eroarea lui Adam). Cu el, melancolia nu e altceva decât eterna fericire de a fi trist: o tragedie angelică este toată muzica sa.
      Însă nostalgia, mai mult decât orice, ne dă fiorii imperfecţiunii noastre...Iată de ce cu Chopin ne simţim atat de puţin dumnezei :
 
                                  
 
 
Astăzi se împlinesc 203 ani de la naşterea sa.
 
 
                            

16 comentarii:

  1. Un artist desavarsit ce a depasit bariera timpului prin opera sa. Multumesc pentru impartasire !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multa lume se pierde in vartejul timpului si-al baniilor,uitan-d ce inseamna sa traiesti,sa simtzi,sa iubesti,sa apreciezi,dar mai sunt si oameni ca noi,ca mine,ca tine,ca cei ce fura vietzii un moment sa se afunde in melancolie.In adevarata elegantza sufleteasca si in adevaratul stil.Ce inseamna in ziua de azi Artist?catzi dau un ban pe un Artist?catzi mai asculta sau mai citesc operele de-o imaginatzie fabuloasa?atat de complexa si incurcata,insiruita in fatza ta atat de simplistic.Iubesc arta goala de orce haina incurcata si complicata pe care o poarta,de asta am ales sa o si creez asa pura si goala,doar sentiment.Iti multzumes pentru ca ma urmaresti si pentru ca mai dai cate un comentariu.Conteaza foarte mult pentru mine si iti multzumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti sunt vesnic recunoscatoare pentru minunatele si sincerele cuvinte pe care le-ai asternut aici!
      Arta este singura ratiune a existentei, chiar daca ea nu aduce fericirea.

      Ștergere
  3. Sa ai o primavara linistita precum calmul din sufletul meu la auzul luo Chopin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un artist desăvârţit nu va fi uitat nici în o sută de ani!
    De o primăvara frumoasă să ai parte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Inaltator !
    Se vede cat de mult il iubesti pe el si muzica lui si asta mi se pare nemaipomenit pentru ca nu mai sunt prea multi oameni care chiar sa traiasca cu un artist, fie ca el e sau nu printre noi.
    Pur si simplu te face sa reflectezi la , la nu stiu , la viata .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In general, ascult orice ma sensibilizeaza si orice ma indeamna la mediatie(nu conteaza ca e rock, hip-hop, reggae, jazz sau muzica clasica).Insa,dintre artistii care isi expun sufletul exprimand emotii complexe, el este unul care o face cu o tandrete si un rafinament care farmeca si innobileaza.

      Ștergere
  6. Articolul tau e un crescendo tumultos de ganduri melancolice.
    PS:Fraza "Melancolia nu e altceva decât eterna fericire de a fi trist" m-a pus pe ganduri.Prin intermediul ei ai reusit parca sa-mi cuprinzi un Univers intreg.

    RăspundețiȘtergere