miercuri, 13 martie 2013

Total eclipse of the heart


                                         

         Ar trebui să mă feresc de mine, fiindcă niciodată nu s-a văzut ceva mai schimbător, mai cinic şi nestatornic decât fiinţa mea: e impresionant cum, dacă acum 2-3 ani anumite melodii   îmi exprimau ceva aparte, în prezent nu mai reuşesc să-mi transmită absolut nimic. Reascultându-le obsesiv, încerc să identific anumite reflexii nostalgice: nu mă mai răscolesc ca altădată, cel puţin nu în acelaşi context. Spune-mi, se cheamă că sunt ingrată dacă pur şi simplu nu mai simt nimic, străduindu-mă să mă gândesc la tine?
        E adevărat, într-o zi m-am lovit în treacăt de sufletul tău. Ai înfipt atâtea cuțite în mine încât, atunci când mi se dăruia o floare, la început nici nu mai înțelegeam despre ce e vorba. Îmi trebuia timp. Dar ştii care-i partea bună cu inimile frânte? Că nu se pot frânge decât o singură dată, restul sunt zgârieturi: într-adevăr, rana se vindecă, dar urma rămâne și această urmă este o pecete care apără inima împotriva altor răni.
        Iubirea are acum pentru mine alt chip: unul lipsit de severitate, fără a mă mai însingura, nu, ci matur și plin de voluptate. Dacă mă mai vezi pe stradă, să ştii că nu mai sunt eu şi că e mult prea târziu pentru că eu deja te-am uitat!

 

28 de comentarii:

  1. si pentru mine unele piese care alteori ma faceau sa am emotii puternice , acum doar imi aduc un simplu zambet pe buze .

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Te incredintez ca da, Bianca... si asta ma face sa cred ca nu fost vorba despre o iubire adevarata. Postarea aceasta pare vehementa, fiindca este o inmormantare a unei amintiri din trecut.

      Ștergere
  3. Suntem intr-o continua schimbare si e imposibil sa ramanem la fel. Eu cred ca totul se poate uita, nu in sensul clasic al cuvantului, nu se pierde din minte, numai ca nu mai are nicio putere asupra noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta consider si eu. Ai exprimat perfect cum stau "lucrurile": omul nu este o fiinta constanta, nu simti unitar.
      Ferice de cei ce uita !

      Ștergere
  4. Uneori , iubirile eșuate sunt un bun prilej bun de a scrie compuneri miraculoase. Dar .. oare tu chiar l-ai uitat ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubirile esuate sunt un bun prilej de a fi uitate atunci cand incerci sa traiesti o noua iubire (de asta-data implinita).

      Ștergere
    2. Iubirile esuate iti dau un plus de experienta .

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Bine punctat.Si un plus de prudenta si responsabilitate.

      Ștergere
  5. Ma bucur ca ai reusit sa treci peste ! Ma bucur ca ai luat invataturi din ceea ce este inevitabil , ma bucur ca nu ai ramas in deznadejde si ca ai luat de acolo exact ceea ce ar trebui sa luam toti.
    E foarte frumoasa melodia !

    RăspundețiȘtergere
  6. "ai luat de acolo exact ceea ce ar trebui sa luam toti"
    Asta imi demonstreaza inca o data ca esti o persoana foarte patrunzatoare: foarte putini inteleg ca Speranta nu poate fi gasita decat trecand prin deznadejde.

    RăspundețiȘtergere
  7. As zice ca n-ai un contur stabil,esti mereu in devenire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat, Lex ! Omul nu este o fiinta constanta, nu poate gandi unitar.Omul trebuie sa fie o contradictie pentru a exista.

      Ștergere
  8. foarte frumos,cît de mult spus în acest mic text...vreau atîtea să-ți spun dar nu pot scrie practic nimic..doar Adevărat,sincer și o 1000000 de frumos....!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuvintele nu sunt neaparat necesare, atata vreme cat poti citi printre randuri.Stiu ca tu ai facut asta, fapt pentru care iti sunt vesnic recunoscatoare.
      1000000 de imbratisari !

      Ștergere
  9. Ma bucur enorm sa stiu ca am in preajma oameni de la care chiar am ce invata.Multumesc,si felicitari pentru continut!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti norocoasa daca mai poti si mai vrei sa inveti ceva de ceilalti. Multumesc !

      Ștergere
  10. "Ar trebui să mă feresc de mine, fiindcă niciodată nu s-a văzut ceva mai schimbător, mai cinic şi nestatornic decât fiinţa mea: e impresionant cum, dacă acum 2-3 ani anumite melodii îmi exprimau ceva aparte, în prezent nu mai reuşesc să-mi transmită absolut nimic."

    Of, dar esti doar OM... Cu totii trecem prin starile astea. Sufletul omului e schimbator... Iar daca tu esti schimbatoare (sau ca vremea, cum se mai spune), asta e un lucru foarte bun. Probabil te si plictisesti usor... Toate lucrurile astea te fac umana, dar acel nivel de uman in care nu mai poti fi considerat mediocru, nici macar din greseala :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, ma plictisesc foarte reped, iar inconstanta emotionala ma determina sa nu ma leg sentimental de nimeni intr-un mod puternic si iremediabil.

      Ștergere
  11. Si toata lumea te intreaba daca l-ai uitat... Ce mai conteaza asta? :) Daca intr-adevar nu-l uitai, nu ajungeai sa scrii asa ceva. Pari impacata si usurata de o povara, sincer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E logic sa intrebe, e si mai de inteles sa se indoiasca, dar ceea ce am simtit in trecut e "dead and gone". Nu ma ma recunosc in ceea ce eram acum 3 ani. Absolut deloc. E, fara, dubii, eliberarea de o povara.

      Ștergere